3 Ağustos 2005

.NET'e bir bakış açısı

en büyük çıkış amacı kısa sürede projelerin tamamlanmasının sağlanmasıdır. her ne kadar bok atanlar olsa da bir çok şeyin hazır mecut olması amerikayı yeniden keşfetmemeyi sağlayarak ciddi bir zaman kazanımı sağlanmaktadır. zaten microsoft'un sağladığı bir çok şey kolaylığı, anlaşılırlığı ve pazarlanması ile tutar. her ne kadar hazır nesneleri kullandırması büyük bir artı gibi gözükse de bir yerden sonra çok büyük projelerde bu nesnelerin yönetimi arap saçına dönebilir ve kendiniz yazsanız daha kısa sürede tamamlanacak bir projeyi geciktirebilir. zaten açık kaynak kodlu yazılımlarda nesneler direk sağlanmaz ama çok rahatça sizin işinizi yapabilecek kod parçaları bulunabilir.

sonuç olarak her iki açıdan da bakılarak kişinin kendisine en yararlı olanı seçmesi gerekmektedir. herkes kendi kütüphanesini yazamayabilir, yazmak da istemeyebilir. önemli olan en çok yararı en az zararla sağlayan sistemin kişinin projesine entegrasyonudur.

ASP .NET: c#, visual basic, j# barındırabilen html koduna daha çok benzeyen yazımı ile web uygulamalarının da bir program gibi çalışmasını sağlayan yeni asp.

Hiç yorum yok: