3 Ağustos 2005

grand theft auto san andreas

karakterlerin her iki ladından biri motherfucker veya fuck olan direk pislik yuvası bir mahallede başladığınız oyun. oyundan bir alıntı cümle aktarayım: "suck my motherfucker dick man!" (bkz: oha demek istiyorum sayın seyirciler)


birine tekme tokat giriştiğiniz zaman kişinin durumuna göre size bıçak, silah veya sopa çekebiliyor. mesela bir fahise bıçak veya tabanca çekebilirken; arabasına çarptığınız lavuğun teki inip golf sopası ile size saldırabiliyor. arabaların çizilmesi felan daha gerçekçi olmuş, bir yere sürttürdüğünüz zaman uzun bir çizik oluşabildiği gibi cama kaportaya yumruk atınca içeri göçüyor. arabayı çarpınca genelde şöforler sapıtıp sizi sıkıştırıp arabanızı mahfetmeye çalışıyorlar.

--- spoiler ---
şehir içinde gezerken zengin bir mahallede aynen temel içgüdü'deki gibi arabası ve beyaz elbisesi ile sharon stone u görebilirsiniz.
--- spoiler ---


sims tipi eklentiler dozunda yapılmış olsa da rus mafyası ile çatışma halindeyken esas elemanın "acıktım ben" diye bik bik etmesi hoş karşılanacak bir durum olmamış, sen koskoca mafya babası, çete lideri olmuşsun çocuk gib hem de çatışma halinde iken acıktım de; olur mu yahu?! annen sana sarelleli ekmek sürsün de yedirsin o zaman. bundan sonraki gta larda tam ev basmaya giderken eleman "çişim var" diye tutturursa işte o zaman yandık demektir. o zaman da arabayı kenara çekip tekerleğe işetiriz napalım.

geforce 2 mx 400 ekran kartı ile 800x600 çözünürlükte takılmadan oynanabilen oyundur fakat doğal olarak -büyük ihtimal- süper grafiklerden mahrum kalıyorsunuz. yine de düşük sistemlerde çalışabilmesi çok harika bir olaydır çünkü bazı oyunlar gibi (mohpa mesela) sadece belli bir kitlenin oynayabilmesinden ziyade böylece her kesime ulaşılmış oluyor.

Hiç yorum yok: