3 Ağustos 2005

birbirini yemek hadisesi

daimi didişme hali. güçlenilmesi istenmeyen, birlik olmaları tehlikeli görünen topluluklar üzeride kullanılan gizli silah. ne yazık ki türkiye'deki bir kısım insanların devamlı yaptıkları olay.

-zararcan sen x'sin iğrenç mahluk!
+godoşcan esas sen iğrençsin pis y
*esas ikinizde z'cisiniz tiksinçler

şeklinde örneklenebilecek durum. burda önemli olan fikirlerin savunulması, fikir alışverişi değildir. bu durumda tek olay iki kişinin farklı görüşlerde olmaları sebebiyle birbirlerini yiyerek, kimseye bir fayda sağlamayan bu tartışma ile oyalanmalarını sağlamaktır. bu kimseler birbirlerini yiyedursunlar, bunları sağlayan kişiler, kurumlar vb. malı götürüp kendine en yüksek çıkarı sağlamış olurlar.

yapmayın etmeyin, yazıktır, günahtır, yanlıştır. tabii ki insanların hepsi aynı fikirlere sahip olamaz, olmayacaktır; olmamalıdır. gelişmeyi sağlayan değişik fikirlerin, değişik bakış açılarının birlikte fayda için kullanılmasıdır. insanlar birbirlerine diş bileyerek, hakaret ederek, sonsuz nefretlerini kusarak bir yere varamazlar. en azından ortak bir çıkarı, ortak bir varlığa sahip olanlar. örneğin: vatan.

Hiç yorum yok: