3 Ağustos 2005

justice league

bu takımın liderinin superman olduğu görülebilmekle birlikte, neredeyse dünyanın 1/3'ünün süper kahramanlarla dolu olduğu bir çizgi filmdir. kalan kısımlar da yaratıklara devamlı ateş edip hiç bir işe yaradığını hala öğrenememiş polisler ile bir durum olduğunda yolda seyir halinde olan ve oraya buraya kaçışan plaza insanlarıdır. ha bir de savaşa alanına gelip de ölmeden çekim yapabilen habercilerdir.

-evet sayın seyirciler şimdi süperman uzaydan gelen yaratığa bi kodu yaratık uçtu.
-olamaz sayın seyirciler yaratık superman e çok fena geçirdi, superman ın ağzı burnu dağıldı.

gibi ifadeler kullanıp hiç de yardım etmezler, superman a pansuman yapmazlar, "dur abi kalkmana yardım ediyim" demezler.

düzenleme: evet bir eleman "superman abi kalkmana yardım ediyim dur" demiştir. insanlık ölmemiş demek ki. bir de herkes uçar uzay hava fark etmez, herkes çılgınca enerjisi bitmeden uçar gider.

---

bölümlerinin bir kısmı war of the worlds, saving private ryan gibi popüler filmlerle benzeşir. burada gönderme mi yaptıkları yoksa konu sıkıntısı mı çektikleri anlaşılamamaktadır. sonuç olarak değişik bir çizgide bol aksiyonlu konuları işlemektedir. (napsın zaten batman ile wonder woman'a romantik akşam yemeği mi yedirsinler, dünyada hep sorun var bir el atmak lazım, adamlar da süper zaten; özellikler boşa gitmesin, ziyan olmasın)

ayrıca aniden çok ciddi bir şekilde yapılan espriler de gözden kaçırılmamalıdır.

askerler: (silah doğrultarak) show your papers, quick!
flash: my identity is secret (wonder woman ve hawkgirl'i göstererek) chicks love that secret identity thing. (wonder woman ve hawkgirl yüzlerini buruştururlar)

türkçesi:
askerler: (silah doğrultarak) çabuk, kimliklerinizi gösterin!
flash: benim kimliğim gizli (wonder woman ve hawkgirl'i göstererek) kızlar bu gizli kimlik olayına bayılıyorlar da. (wonder woman ve hawkgirl yüzlerini buruştururlar)

Hiç yorum yok: