3 Ağustos 2005

istanbul

zıtlıklar şehri. bir yandan en son model hummer larıyla geceleri bir şişe suya 10 milyon verilen (bkz: laila) (bkz: reina) mekanlarda gezip harcadığı paranın hesabını bilmeyen insanlarla; balık istifi otobüslerde ay sonunu nasıl getireceğini bir türlü kestiremeyen düşüncelere dalmış insanların bir arada nasıl oluyor da birbirine dalmadan ama birbirlerine derin bir nefretle yaşadıkları belli olmayan şehir.

genelleme yapmak her ne kadar yanlış olsa da neredeyse hiçbir insanın memnun olmadığı, herkesin devamlı pimi çekilmiş bomba gibi ordan oraya koşturdukları, otobüste metroda yer kapmak için birbirini ezen kişileriyle memnuniyetsizlikler abidesi şehir.

zenginlerin ve turistlerin gözünü boyamak için sadece eğlenceleri, tarihi eserleri gösterilen ama sadece bir cep telefonu için (evet anasını sattımının bir cep telefonu sadece) bir insan evladının hunharca öldürüldüğü, trenden atıldığı; travestileri, hayat kadınları, balicileri, tinercileri, madde bağımlıları, sarhoşları yani gerçekleri görülmek istenmeyen kalabalıklar topluluğu.

büyük şehir ne yazık ki.

Hiç yorum yok: