30 Ekim 2006

yapı kredi internet bankacılığı

eskisinden daha hızlı olmuş ama sanırım milletin girememesinden veya nefret edip kullanmayı bırakmasından olmuş olabilir. şifre kullanıcı kodu vb. ile karmaşa kavramına yeni bir anlam getirmişler. hele ki şifre ve kullanıcı kodu belirlerken koydukları kurallar sanki "biz güvenlik ile ilgili elimizden geleni yapamıyoruz bunu kullanıcının üzerine yıkmak istiyoruz" şeklinde düşünülebilecek kadar kullanışsız olmuş, yok 123 olmucak yok 2 harf yan yana gelmeyecek yok bilmemne, yahu kardeşim alt tarafı şifre belirleyeceğiz, hayatın anlamını veya lost'un sonunu değil; nedir bu karmaşa?

yine de bu şekilde şifre hırsızlıkları minimuma iniyorsa diyeceğim bir şey yok ama şifre ekranındaki yarım sayfa açıklamayı okuyup bir daha bu sistemi kullanmak isteyecek kişi çok zorda kalmış olmalıdır.

yıllardır ikide bir şifre değiştirtmesi yüzünden işlem şifresini bloke etmiş ve 444 0 444'de beklediğim onlarca dakikaya rağmen hiçbir şekilde müşteri temsilcisine bağlanamadığımdan dolayı kısıtlı hale geçmek zorunda kaldım ve bu tamamen işlemeyen bir sistemin sonucunda benim isteğim dışı oldu.

genel olarak neden olduğunu anlamadığım bu internet üzerinden işini halledememe yazılımı koça geçmeden önce de mevcuttu, bu yüzden "geberin böhee koç" demenin yanlış olacağını düşünüyorum. zaten yanlıştı, bu geçiş süresince de bu tip aksilikler ileride büyük ihtimal giderilecektir, sonuçta yapı kredi özel bir banka ve şikayetleri devlet kurumlardan daha çok dikkate alacaktır. benim önerim ya 444 0 444'e bir kaç müşteri temsilcisi daha alsınlar veya bu "işlem şifresini değiştir eyvah patlayacak ama 123 aa içermesin ön koltuk olsun 1 lira olsun rampada dursun halamı göreceğim" olayına daha ciddiyetli bir çözüm getirsinler. mesela iş bankasında iki parola var, şifrenin tarihi dolunca "çabuk değiştir öleceğiz" demiyor da "şifrenizin kullanım süresi doldu nabarsanız yapın" diyor yıllardır.

siz gidin ziraat bankası veya vakıf bankasına derdinizi anlatın da göreyim. bu arada ziraat bankası türkiyenin geçen sene en çok kâr eden bankasıydı bu da ek bir bilgi olsun.

Hiç yorum yok: