2 Ekim 2006

der untergang (2004) ve the punisher (2004)

der untergang (2004):

çok ağır bir atmosfere sahip, insanı sıkan ama ne yazık ki bu atmosferi sağlamak için süreklilikten vazgeçmiş film. sıkılmamak elde değil, bazı kısımlar çok uzun tutulmuş bu da bazı yerlerde filmden kopmanıza sebep oluyor. yine de değişik bir açıdan 2. dünya savaşına bakmak ve savaş sonlarına doğru hitler ve etrafındakilerinin yaşadıklarını görebileceğiniz nacizane bir film. filmin son sahnelerine dek hiç bir müttefik kuvvetinin gösterilmemesi ise ayrı bir dikkat çekici unsur. film tamamen alman bakış açısında ilerliyor.

generallerin nasyonel sosyalizme ve führere sapıkça bağlı olmaları, bir nevi taparcasına hareket etmeleri o durum içerisinde neden o şekilde davrandıklarını açıklar şekilde işlenmiş.

güzel bir film demek isterdim ancak bu kadar boğucu atmosferi yakalamak için izlenilirlikten çalmışlar. requiem for a dream daha da karamsar bir atmosfere sahip olmasına rağmen izlenilebilirliği hiç elden bırakmamıştır.

yeni şeyler görmek, bilgi edinmek için izlenesi belgesel tadında sürükleyici sayılamaz bir yapım.



the punisher (2004)

--- spoiler ---
konu çok tanıdık, süper ajan abimiz son işini yapar ve ailesinin yanına döner fakat kötü adamlar durmazlar ve ailesindeki herkesi öldürürler. esas abimizi de ölmüşten beter ederler. fakat esas abimiz sonra hepsini gebertip, tüm kötülükleri temizleyeceğine yemin eder filan.
--- spoiler ---

klişe konusu ve tipik marvel süper kahramanı olgusu ile amaçsız kavga-gürültü izlemek isteyenlerin seveceği türde bir aksiyon - (artık bayatlamış) drama. vasat bir yapım. albümünde çok güzel şarkılar bulunuyor.

(bkz: punisher tisortu)

Hiç yorum yok: