28 Ekim 2006

scarface: the world is yours

--- scarface spoiler ---
normalde filmin bittiği yerden başlıyoruz, yani tony montana kişisinin kalbura döndürüldüğü yerde. yalnız doğal olarak tony montana abimiz gebermiyor çünkü o zaman oyun olmazdı. gayet aksiyonlu bir şekilde etrafımızdakilere küfredere küfredere öldürüp kaçtıktan sonra ilk başladığımız yere, sıfıra dönerek imparatorluğumuzu geri kazanarak tüm dünyayı geri almaya çalışıyoruz.
--- spoiler ---

artı yönler:
şimdi ilk olarak müzikler fena değil, özellikle scarface resmi soundtrack i de dinleyebiliyoruz, çatışma ortamlarında bazen çok kaliteli müzikler giriyor. adamları vurarken nerden vurduğumuz hakkında bilgilerin (left kidney, arm vb.) anlık çıkması çok hoş bir ayrıntı olmuş, oyundaki vahşet seviyesi güzel; en azından adamları kurşun manyağı yaparken kanların saçılması vb. ayrıntılar gerçekçi. ben hepsini izlemeye sabredemedim ama gerçekten bir senaryo gibi kurulu oyun ilerleyişi ve oyun ara videoları mevcut. max payne deki bullet time olayı tarzı bir "balls" olayı var güzel düşünülmüş, blind rage ile -nedense battlefield (vietnam ve 2) i hatırlattı bana- kudurup otomatik herkesi öldür moduna geçebiliyoruz. oyunda dikkat edilebilecek birçok detay var ayrıca.

negatif yönler:
oynanabilirlik nedense hiç olmamış gibime geldi, kamera açıları ve "sağ tuşa bas nişan alırmış gibi yap ateş et" olayı ve "tab a bas t ye bas enter a bas bişiler yap" karmaşılığı nedense hiç sarmadı beni. oyunun bence en kötü yönü istediği hayvani sistem gereksinimleri, p4 1.4ghz işlemci 512 ram radeon 9500pro luk bir ekran kartlı bir sistemde 640x480 çözünürlükte hiçbir şey açık değilken aksiyonlu veya büyük mekanlarda oynanamaz bir hal alıyordu; oyunun %2 lik kısmından sonra bu "oynanamazlık" yüzünden sinirden oyunu kaldırdım. bir de o kadar gta tarzı oyun yapmışlar ama komedi gibi "t ye basılı tut bir yerde bırak" tarzı inanılması güç abzürt bir para aklama, polisten kurtulma oyun içi aşaması yapmışlar, o ne öyle yav? çok ciddiyetsiz ve saçma olmuş bence.

sisteminiz elverişli ise ve de oynanabilirliğe alışabilirseniz seve seve oynayabileceğiniz bir oyun olur bence gta 4 veya 5 i beklerken.

Hiç yorum yok: