31 Ekim 2011

Sidikli Kasabası Müzikali

Oyun linki

"Ünlü Broadway müzikali, Devlet Tiyatroları sahnelerinde! Dünyanın ısındığı, suların azalmasıyla birlikte tuvalete girmenin sınırlanarak özel bir şirketin denetimine verildiği bir yerde geçer oyunumuz. Tuvalet parasını ödeyemeyenlerin gizemli Sidikli Kasabası'na gönderildiği, bir gidenin bir daha geri gelmediği, kimsenin birbirinin gözünün yaşına bakmadığı, tüm genel tuvaletlerin özelleştirildiği bu yere düşen bir aşk ateşi aynı zamanda süre giden sisteme karşı çıkışın da kıvılcımı olur."

Geçen Cumartesi akşamı "Sidikli Kasabası Müzikali"ne gittim. Broadway diyince insan acaba nasıl bir oyun diye meraklanıyor. Uyarlama oyunların pek başarılı olduğunu görmediğimden aslında beklentim düşüktü. Oyunculuklar ve performanslar başarılıydı. Süresi epey uzun, bazı sahneler çok başarılı (ağır çekim ve düşme sahneleri); genel olarak eğlenceli anları olmasına rağmen eh işte bir oyundu. Belki de yazarın kendine has ukalalığı itici gelmiş olabilir.

Not: Arkamda oyun boyunca tespih çeken dayıya da birşey diyemiyorum. Bu oyunda ne kadar metafor olursa olsun, sistem eleştirisi yapılırsa yapılsın, elimizdeki malzeme ile dünyanın çok da şansı olmadığını görebiliyoruz. Yine de umutlu olmak lazım.

Orijinal oyun hakkında bilgi için: burda

Hiç yorum yok: