29 Kasım 2006

the simpsons: hit & run (oyun)

"gta'ya benziyor, simpsons var, eğleneceğiz oley" dedik olmadı, çok peşin hüküm vermişiz. laf salatasını bırakıp artı ve eksi özelliklerini sayalım bu bilgisayar oyununun.

+
konu olarak ne yapsa kurtarıyor çünkü neredeyse gelmiş geçmiş en popüler çizgi dizinin oyunu, birşey demeye gerek yok; karakterler oturmuş; dizinin içinde oynuyormuşuz hissi 3d ortama aktarılınca başarılı olmuş.

aradaki ufak filmler* başarılı, karakterlerin konuşmaları güzel, ayrıntılar hoş, hepsi çok iyi kotarılmış.

oynamaya başlayınca çok eğlenerek oynuyorsunuz, homer ile başlayıp bart ile devam ediyorsunuz, marge, lisa vb. hepsiyle oynayabiliyorsunuz.

-
ilk bart'lı bölüme kadar çok eğlenceli, eğleniyorsunuz; marge ve lisa derken oyun sıkmaya başlıyor, lisa'nın birkaç bölümünden sonra inanılmaz sıkıyor bayıyor; cdleri kırmak istiyorsunuz çünkü görev tipi 2-3 tane, hep aynı şey, hep aynı şey. zaman dolmadan şunu yakala, zaman dolmadan bunun arabasını patlat, zaman dolmadan şunları topla. koskoca oyun yapmışlar ama görev tipi 2-3 tane, bu da bir yerden sonra tiksinmenizi sağlıyor. hadi simpsons var bir de aradaki muhabbetler için oynayalım diyorsunuz ama olmuyor; yine olmuyor çünkü verilen zaman minimum ve bu oyunu hayvan gibi zor yapıyor. uğraşırken bileğinizin ağrıması da üstüne binince "bu ne be yeter" diyip oyunu siliyorsunuz. oyunun kontrolleri de başarısız, fare ile bakmak vb. gibi bir olayı yok sayılır.

son söz olarak simpsons olayını aktarmaya kasarlarken (ki bu kısmı olmuş) oynanabilirlik ve "oyun" kısmına ne para ne zaman kalmış, öylesine çıkarmışlar piyasaya herhalde. homer ve bart'lı ilk iki bölümü oynayıp biraz eğlendikten sonra çok uğraşmadan oyundan kaçarcasına uzaklaşmak en doğru seçim olacaktır. oyunbaz yazarınız boş beleş insan azeroth bildirdi.

not: illa oynayacağım ama kasmak istemiyorum diyenler gamecopyworld'ten bilimum zaman durdurucu, para verici trainer'ları indirip oynamalılar, olmuyor başka türlü.

Hiç yorum yok: