20 Mayıs 2005

özel sektör

insanların genelde kesin iş saati olarak 9:00-19:00 arasında eşşek gibi çalıştırıldığı, işler yetişmeyince veya o kişiye gerek duyulduğunda bu sürenin herhangi bir anlamının kalmadığı, haftasonları da dahil olmak üzere; gerçekten çalışılan * ve bazen bunun karşılığı süper üretim, pazarlama veya artan müşteri sayısı olarak alınan iş kolu.

şimdi birileri çıkıp da "işçiyi sömürüyor, devletin iş yapmasını engelliyor" diyebilir. tabii desin en doğal hakkı fikir belirtmek, zaten herkes aynı fikirde olsa hiçbir şey gelişmezdi zaten. ama ülkemizi ele alırsak ve "allah devlet kapısına düşürmesin" diyorsak işte o zaman bu ülkeyi kalkındıracak en önemli şeylerden biri bu iş sahası olacaktır. çünkü gerçekten yeri geldiğinde üreten, ekonomiye pozitif etki eden, yatırım yapan, istihdam sağlarken; devlet dairelerindeki -ne yazıktır ki- bazı memurlarımız çay içip, sohbet ederken, vatandaşı yani kendilerinin maaşını sağlayan kimseleri son derece mağdur durumda bırakmaktadır.

şimdi konuyu toparlamak gerekirse eğer gerçekten doğru yapıldığında bir ülkeye çok şey katacak, ama yine bir insan icadı, insanlardan oluşan yapısı nedeniyle süistimale çok açıktır. -onun bunun akrabası ile dolması misal- ne diyelim, inşallah işleri ehli olanlar yapar da herkes için en iyisi olur.

atatürk'ten bir söz ile bitirelim: "tek bir şeye ihtiyacımız vardır o da çalışmaktır".

Hiç yorum yok: