5 Aralık 2008

playstation 3 vs. xbox 360

iki popüler oyun konsolunu karşılaştıran uzun ve güzel bir yazı: burda

bu ne ya benim vaktim yok nedir bunun özeti diyenler için:

herşeyde olduğu gibi iki aletin de artıları eksileri var.
-ps3 daha sonra çıkmış olsa da xbox'ın grafik işlemcisi donanım olarak çok daha güçlü.
-ps3 xbox'a nazaran multimedya işlemleri için açık ara daha performans sağlıyor ve üzerinde bluray olması çok büyük bir artı, ancak xbox'ın diğer medya sistemleri ile entegrasyonu daha kolay (media center edition ve pc'ler tarafından erişim) fakat film izlemeye kalktığınızda yaptığı sesin çok uyuz olduğunu söylüyorlar.
-xbox multiplayer oyunlar için şimdilik daha üstün, ps3 online oyunlar açısından daha performanssız ve geride, xbox ile online arkadaşlar ile etkileşim çok daha basit ve kolay. ps3'te ekranı ikiye bölerek aynı makinada oynama konusunda artılar var.
-xbox'ın en büyük handikapı aniden donanımsal sorunlar (üç kırmızı ışık durumu) yüzünden kullanılamaz hale gelebilmesi, bundan dolayı microsoft büyük masraflar yapıp aletin garantisini 3 seneye çıkarmış.
-birçok kişinin dikkatini çekecek korsan oyun muhabbeti konusunda ps3 şimdilik kırılmamışlık ünvanını elinde tutsa da, nette ps3 oyun isolarının dolaştığını söylüyorlar. xbox da modları xbox live sunucularında yasaklayıp erişimlerini engellemek için elinden geleni ardına koymuyormuş. ama ps3'e göre netten oyun indirip oynayabildiklerini söylüyorlar.

burda da görsel olarak karşılaştırma yapılmış.
ayrıca sözlükte de epey yorumlar yapılmış.

sonuç olarak sizin gereksinimlerinize göre hangisi işinize gelirse onu alınız...

Hiç yorum yok: