13 Haziran 2007

cep telefonu incelemesi

kolay kolay göremezsiniz bende böyle bir yazı iyi okuyunuz.

samsung sgh e250
türkiye'de kutu içeriğinde yazılım cdsi ve usb data kablosu yok. niye mi? çünkü her kutudan alınan bu aparatlar ayrı olarak 35ytl civarında satılıyor. nokia 3310 yeni çıktığında orijinal pilini çıkartıp yerine yan sanayi dandik pil takarak orijinal pilini uçuk rakamlara satıyorlardı. böylece sözde ucuzlatılmış olan bu telefonların aksesuarları vasıtasıyla ciddi oranda kârlar ediliyordu. sözleşmişçesine bu tip "cinlikleri" yapan firmalara diyecek tek şey ise "allah gözünüzü doyursun" oluyor ne yazık ki. "burası türkiye" denmeyecek güzel günler umut ediyorum.

bu piyasa cinliği haricinde telefon fiyatına göre fena sayılmaz, en iyi özelliği ufak ve ince olması. sanırım ellerindeki stokları eritip yakında muadil yeni bir ürün sürecekleri için fiyatında böyle bir indirime gidilmiş. direk bellek kartına yazma ve bellek kartından okuma konusu mevcut görünmüyor bu da eksi hanesine yazılabilir. fiyat/performans bakımından iyi sayılabilecek bir cihaz.

nokia 1112
nokia 3310'nun müthiş kullanılabilirliğinden sonra alışmak biraz zaman alsa da, alıştıktan sonra 3310'dan daha iyi bir telefon olduğu ileri sürülebilir. özellikle kısayollar ve menülerin dizilimi diğer marka cihazların yanına yaklaşamayacağı kadar iyi, nokia olduğunu bağırıyor yani aslında telefon. 3310'dan çok daha hafif ve daha ufak, 3310 sanki taşmış gibi gelmeye başlıyor bundan sonra. kısayollarına alıştıktan sonra insana menünün sol tuşuna basarak mesaj yazmak ve kısayollar kısmından direk alarmı kurmak çok daha kolay geliyor. mesaj+konuşma+alarm olarak kullanılabilecek fiyatındaki her kuruşu fazlasıyla hakeden süper basit ve uygun fiyatlı telefon gibi bir telefon bence. gprs ve wap desteklediği yazsa da bunu pratik olarak kullanmak pek mümkün görünmüyor. şarjı da 1 hafta gidiyor normal görüşme temposunda, abartı iyi bir pili var. (bkz: dergi gibi reklam kokan inceleme yazmak)

Hiç yorum yok: