10 Temmuz 2006

"the battle for middle earth" oyunu üzerine

iki campaign'i de bitirmiş biri olarak incelemek gerekirse:

-iyilerle oynamak manyak zevkli; zaten filmi ve kitabı oynuyor gibi olduğunuz için 1-0 önde başlıyorsunuz. iyilerin heroları ne kadar çok vasıfsız kötü karakter gelirse gelsin ölmüyorlar kolay kolay ve devamlı rank atlayıp daha da hayvan olup değişik özelliklere sahip oluyorlar. zaten sadece heroların büyüleri ile düşmanı epey zayıflatabiliyorsunuz.

-kötülerle oynamak en başlarda "oh ne güzel o yüzüğü frodonun götüne sokup sam adlı şişmanı da şiş yapıcam" diye hevesle başladığınız için çok değişik geliyor. yalnız çok orijinal bir şekilde işlenebilecekken bile bu konu geçiştirilmiş gibime geldi. iyilerle oynayan oynamaz zaten diye mi düşünmüşler pek anlayamadım. kötülerde hero yok sayılır. bi saruman dallaması bir de lurtz var. ikisi de savaş meydanında son derece etkisiz dallamalar.

-iyilerde "az ama öz adam", kötülerde ise "vasıfsız çok adam" atmosferi hakim. iyilerde rank atlaya atlaya hero gibi adam öldüren üniteler yetiştirilebilirken, rank 3 olamadan geberen çok fazla kötü ünitesi var. zaten kötülerde heal özelliği olmadığı için rank leri yüksek üniteler uzun süreli var olamıyorlar.

-her iki campaignde de power point alıp tüm özellikleri açmak için fazladan bir sürü birbirinin aynısı görev var, istemezseniz zaten win campaign bölümünü oynayabiliyorsunuz; (ben dayanamadım çok monotonlaşıyor oyun) bu seçme şansı güzel bir ayrıntı. (iyilerde black gate, kötülerde minas tirith)

-oyun bazen kendini çok tekrar ediyor, orta zorluk derecesinde zayıflıkları bulup oraya doğru saldırırsanız yardıma bile gelmiyor diğer üniteler. yapay zeka çok zeki değil yani.

-aragorn un oathbrakers çıkartması ve gandalf ın "etrafımdaki herkesi gebert" büyüsü çok şahane; bunları denemeden oynadım demeyin.

-tüm resimler ve sesler filmden birebir alındığı için atmosfer çok süfer.

-kötülerde bol bol catapult yapın.

-atlıları mızraklı uruk hai ler veya haradrim palace dan çıkan ikinci elemanlar (soldiers of rhun) son derece etkili bir şekilde gebertebilirsiniz. nazgullar ve mumakiller de baya etkili. yalnız mumakiller aşırı yavaş, yanan ok geldi mi de hemen ölüyorlar. mumakil in en süper özelliği trample; bunu yapınca deli gibi hedefe koşuyor önünde ne varsa eziyor, çok kalabalık düşman için birebir.

-kötülerde orclar beleş olduğundan iki üç tane orc pit ten devamlı orc basıp yollarsanız siz gelişirken karşınızdakini beleşe oyalamış olursunuz.

-genel olarak kötülerin üniteleri kısa mesafeli ve yavaş.

-her ne kadar sadece belli yerlere bina yapabilme özelliği değişik olsa da age of empires tarzı olsaydı sanki daha güzel olurdu.

2 yorum:

Pınar -the elmalikek- dedi ki...

oh böle harika yazmışsınız,bayıldım,süper bilgilendim ,
size deliler gibi mesaj yagdırmak istiyorum memetefendi :)
oh oh süpersiniz sevin beni cicik die :)
:******

Pınar -the elmalikek- dedi ki...

aşıkım size :D :************