11 Temmuz 2005

staja başlayacaklar için öneriler :)

yer araştırırken mümkün olduğunca size yararlı olacak bir yer bulmaya gayret edin. hatta hem yararlı olacak bir yer hem de tanıdığınızın olduğu bir yer olsun. böylece gereksiz tiplemeler ve tripleri ile uğraşmak zorunda kalmaz hem de çok süper bilgiler edinebilirsiniz. devlet dairelerinde staj yapacaksanız milletle pek haşır neşir olmayın, sonra dandirik işleri size kakalamaya çalışırlar. mümkün olduğunda herkese mesafeli olun ama soğuk da olmayın. insanlarla ilişkiler hangi meslekte olursanız olun çok önemlidir. neredeyse tüm müdürler insanlarla diyaloğu süper olan kişilerdir.

elinizden geldiğince tembellik yapamamaya gayret edin, iş alıp onlarla uğraşın çünkü staj siz iş ortamını görün yeni yeni şeyler öğrenin diye var. eğer ben hiç bir şey öğrenmek istemiyorum sokayım staja diyorsanız -diyebilirsiniz hakkınız, belki de kötü şeyler yaşadınız daha önce- naylon yapın ama bunun her zaman dezavantaj olduğunu göz önünde bulundurun. kimse durup dururken size süper şeyler öğrenebileceğiniz şeyler sunmaz, sizin didinip bir şeyler öğrenmeniz gerekir.

bir proje veya iş bittiği zamanki tatmin duygusu ve öğrendiğiniz şeyleri görünce duyacağınız haz için bile eşek gibi çalışmak isteyebilirsiniz. (saçma ama gerçek) iyi niyetlerle çıkarılmış bir şeyin * bile ne kadar iğrenç hale getirilebileceğini görerek ülkemiz hakkında değişik fikirler edinebilirsiniz. ayrıca hiç çalışmayıp da daha hala da zam isteyen devlet çalışanlarını görüp de * vay anasını diyerek ufkunuzu genişletebilirsiniz.

ne yapın edin edinebileceğiniz maksimum bilgiyi ve tecrübeyi edinerek stajınızı tamamlayın. tembelliğin kimseye yararı yok.

not olarak da iş hayatında stajdaki gibi toleranslı olunmaz kişiye karşı. nokta.

Hiç yorum yok: