3 Şubat 2024

MSI GE60 0ND Fanın Devamlı Çalışma-Durma Sorunu

2013 model bu dizüstü bilgisayarda normalde BIOS firmware update yapıp, sonra da gerekli sürücüleri kurunca sorun düzeliyordu. https://www.msi.com/Laptop/GE60_0ND/support#utility buraya baktığınızda çoğu sürücü ya silinmiş ya da Windows 10'da çalışmıyor (uyumluluk modunda açsanız da işe yaramıyor)

 Windows 8'den Windows 10'a geçtiğinizde sürücüler ve yazılımlar kurulu kaldığı için her şey tamamdı. Ancak format atıp direk Windows 10 veya RhinoLinux / EndeavourOS gibi Linux dağıtımları kurmak isterseniz bu fan sorunu "VII boşluk VII boşluk VII" sinir bozucu şekilde geri gelebiliyor.

Linux'ta olası çözüm: https://github.com/legendarynacar/msi-ge60_0nd-linux-fan-solution?tab=readme-ov-file

Windows 10'da olası çözüm ise http://rweverything.com/ uygulaması ile açıp "Embedded Controller" ayarlarında 70 kodlu satır 02 kodlu sütundaki değeri 29'dan 30'a çekmek (bunu yapınca 01 kodlü sütun da 29dan 30a geçiyor). Bunu ben şu anda her bilgisayarı yeniden başlattığımda yapmak zorunda kalıyorum, internette bunun donanımla ilgili olduğunu anlatanlar da mevcut, yeni fan ile çözenler de olmuş, BIOS firmware güncellemesi ile çözenler de olmuş

Hiç yorum yok: