11 Ocak 2013

Hünkar Köşkü

bursa'da temenyerinin üst tarafında av köşkü olarak yaptırılmış, şu anda bir sosyal tesise bir de müzeye sahiplik eden güzel yer.

bir cumartesi sabahı sosyal tesislerinde kahvaltı yapmaya gittik. iki çeşit kahvaltı mevcut, biri kahvaltı tabağı diğeri ise serpme kahvaltı (daha bol ve yiyecekler ayrı tabaklarda). kahvaltı tabağı 10tl, serpme kahvaltı ise 15tl. çalışanlar güleryüzlü ve ilgiliydi. kahvaltıda yemek için yanınızda simit getirirseniz daha da keyifli bir kahvaltı yapabilirsiniz.

biz serpme kahvaltı yedik, içeriği: kişi başı 4 bardak çay içeren termos, zeytin, kaşar peyniri, beyaz peynir, domates, salatalık, vişne reçeli, gül reçeli, ceviz, incir kurusu, kayısı kurusu, tereyağ, bal, ekmek, omlet. sonrasında türk kahvesi de ikram. fiyat/performans oranı iyi.

müze kısmına ise isim yazdırarak ücretsiz girdik. tur biraz acele gibi olsa da köşkün içi gayet güzel. av köşkü olduğu için biraz küçüksu kasrı'na biraz da beylerbeyi sarayı'na benziyor.

bulunduğu uludağ eteğinden şehri ve üst taraflardaki ormanları izleyebilirsiniz. şehre yakınlığı ve ulaşımın kolaylığı ile tercih edilebilir bir yer. pazar günleri daha kalabalık oluyormuş, rezervasyon yaptırmak gerekebilir. ücretsiz otoparkı var. cumartesi sabah ve kış olması nedeni ile sakindi bu da kalabalıktan hoşlanmayanlar için ideal.

şehir manzarası bir çok insana hoş gelmeyebilir ancak tüm türkiye'de plansız ve estetik yoksunu yapılaşma zihniyeti bu yerin suçu değil. yüksekliği ve konumu hoş.

konumu: http://quikmaps.com/show/210526

Burdaki linkten panoramik manzarasını görebilirsiniz.

şurdaki linkte tanıtımını izleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok: