28 Eylül 2011

Battlestar Galactica (2003)

Uzun süresi nedeni ile birkaç günde izleyebildim. Mini-dizi şeklinde fakat TV filmi gibi bir havası var. Karakter sayısının fazla olması ve bazı değişik diyalogları ile dikkat çekiyor. Süresi daha kısa tutulabilirmiş. 10 milyon dolarlık bütçesi sanırım az olduğundan dolayı efektler özensiz ve ucuz görünümlü.

Karakterlerden beğendiklerim ve başarılı bulduklarım

[spoiler]
Number 6: Gerçekten çok farklı bir karakter, garip garip konuşmaları, akıl karıştırıcı sözleri ile şaşırtıyor. Tricia Helfer oyuncu kökenli olmamasına rağmen çok iyi rol kesmiş.

Commander Adama: Tam bir kaptan, tam bir karizma. Çok mükemmel şekilde oyunculuk sergiliyor, karakter olarak da derinliği yüksek.
[/spoiler]

Karakterlerden beğenmediklerim ve başarısız bulduklarım

[spoiler]
Kara: Aman Allah'ım ömrü hayatım boyunca gördüğüm en sorunlu en uyuz karakterlerden biri gibi. Bu kadar sorunlu ve bir yandan kendini kim bilir ne zanneden bir kadın olabilir mi? Sanırım dizide çok önemli bir rolü olacak ancak oynayan aktrisin rol kesmesi çok yapmacık ve itici geldi. Belki de bu kısmı başarılı olduğunu gösteriyor olabilir, kim bilir?

Laura (Çakma başkan): Bu karakter de kısmen sevgi yumağı gibi olsa da inanılmaz bir iticiliği var. Hal ve tavırları, oyunculuğu çok yapmacık ve rahatsız edici geldi.

Gaius: Tam olarak nasıl bir karakter olduğu tam derinlemesine açıklanmasa da bencilliği ile kendinden nefret ettirmeyi başarmış. Sondaki olay ile kararı bilinçli mi verdi sorusunu akla getiriyor.
[/spoiler]


7 / 10

Hiç yorum yok: