31 Mart 2011

god of war

uzun uğraşlar sonucu normalde bir ps2 oyunu olan ve ps3 için god of war collection içerisinde hd olarak yeniden piyasa sürülen efsane oyun god of war 1'i bitirdim.

uzun uğraşlar sonucu diyorum çünkü oyunun bazı yerleri o kadar uyuz ve o kadar zor ki benim gibi oyunu zevk için oynayan bünyeleri derinden etkileyip bol bol kendinden nefret ettiriyor.

artıları:

-hikayede bol dönüm noktası var ve sağlam ters köşe olabiliyor, bu konuda epey başarılı
-bazı dövüş/öldürme hareketleri çok zevkli ve izlemesi çok eğlenceli
-mistik yunan mitolojisi ve epik ortam güzel yansıtılmış

eksileri:

-oyun özellikle zor olsun diye mi konmuş ama anlamadığım ve nefret ettiğim bir şekilde iğrenç bölümler, yapmanız beklenen saçma sapan hareketler var, bu da oyun zevkinin içine eden çok çok çok kötü bir durum
-grafikler hd için ayarlanmış olsa da ara videolar sanırım hala ps2'deki haliyle gösteriliyor, görüntü epey kötü
-kontroller ps ortamı olduğu için muhtemelen çok dandik, arada giren mini oyunlar için belli bir süre içerisinde kareye bas vb. durumlar saçma ve sıkıcı
-istediğiniz yerde kaydedememeniz sinir bozucu
-bazı yerlerde napmanız gerektiğini çözmeniz mümkün değil, netten çözüm aramanız ve onları uygulamanız gerekiyor.

sonuç:

ps diyince ilk akla gelen oyunlardan olan god of war genel olarak güzel bir oyun ancak hedef kitlesi işi gücü oyun oynamak olan ve zaman sıkıntısı çekmeyen ergenler/gençler olduğu için ara ara sinir bozucu, eğlendirmeyen bir oyun oluyor. içerdiği vahşet ve ters köşeler çok başarılı. bir daha açıp da aynı sinir bozuculukla kesinlikle uğraşmak istemiyorsam da bu konuda iyileştirme gerektiği gerçeğini de unutmamak lazım.

7 / 10

gamespot
ign

Hiç yorum yok: