25 Eylül 2010

samsung i5700 - ön inceleme

3g'nin çıkması ve mobil cihazlardan internete girebilme teknolojisi ile birlikte insanlar artık cep telefonlarından daha çok özellik bekler oldular. Uzun zamandır telefonu sadece telefon olarak kullandığım için bana ek özellikler fiyat/performans olarak çekici gelmiyordu. Samsung i5700 ve i7500 ilk çıktığında 800 civarı meblağlara satılıyorlardı ve bence piyasada hiç yer edinemediler. Bununla birlikte android market'in Türkiye'ye açık olmaması ve insanların ikinci el apple ürünlerine benzer fiyatlara sahip olmasında bunun rolü önemli. Telefon deyince apple müritleri ortalığı karıştırdıkları için antipatiniz varsa şu sıralar 470 civarına kadar düşmüş samsung i5700'ü inceleyebilirsiniz.


artıları

-Aslında ilk bakmanız gereken özellik: SAR değeri=0.59 Benzer şekilde 3g-wifi-gps destekleyen cihazlarda 1.0 civarlarında oluyor.

-Fiyat olarak benzer özelliklere sahip diğer telefonlar arasında birinciliğe çok rahat oynuyor.

-Android yeni bir işletim sistemi olsa da epey bir program mevcut, iphone'daki uygulamaların bir kısmı da yavaş yavaş bu ortama da geliyor, gelecekte daha da çoğalacaktır eminim. Telefon bu sayede çok güzel kişiselleştirilebiliyor. Bir çok ek özellik kazandırabiliyorsunuz.

-Varsayılan olarak divx oynatabiliyor.

-Kullanım rahatlığı olarak iyi.

-3g'yi kapatıp pil ömrünü arttırabiliyorsunuz, sadece 2g şebekeyi kullanabiliyorsunuz.

-APNdroid uygulaması ile 3g/edge vb. internet erişimini kapabiliyorsunuz böylece uygulamalar sizden habersiz nete girip faturanızı kabartmıyorlar.

-Hareket sensörü var, telefonu yan çevirdiğinizde anlıyor, klavye ona göre değişebiliyor, yeni klavyeler kurabiliyorsunuz.


eksileri

-Android 1.5 ile geliyor, söylenenlere göre 2.1 kurarsanız garantiden çıkıyormuş, yüklemeyi telpa vb. bir yerin yapması gerekiyormuş; bu da çok gerçekçi değil

-Android Market varsayılan olarak Türkiye'den erişilemiyor, uygulama kuramadıktan Android işletim sistemini napalım?

-Konuşma kalitesi kötü, sesler boğuk ve uzaktan geliyormuş gibi geliyor. Telefonluğunu çok güzel yapamıyor :p

-Kamerası foto çekimi ve video kaydetme için 3.2mp olmasına rağmen epey kötü, samsung s5233 bile çok daha güzel fotoğraf çekiyor.


yoruma açık:

-Dokunmatik olmasına rağmen alt kısımda normalden çok tuş var.

-Dokunmatiği çok hassas değil, orta halli.

-Multi-touch özelliği varsayılan olarak yok, uygulama kurarak kazandıralabiliyormuş.

-GPS özelliği yazılım destekli. (Assisted-GPS)

-Mp3 çalarken çok kaliteli ses verdiğini söylemek doğru olmaz.

-Kulaklığı kulak içi gibi, rahatsızlık veriyor.


Sonuç: Fiyatına göre özellikleri ile alınabilir bir telefon: puan olarak 8/10 verebiliriz. Ne kadar ekmek o kadar köfte :)

Hiç yorum yok: