30 Mayıs 2012

Human Instinct (2002)

S01E03-04

İnsan dürtüleri üzerinde hoş bilgiler içeren hafif bir belgesel olmuş. Özellikle yeğenlerimizin %25 oranda genlerimizi taşıdığı, en çok genimizi taşıyan akrabamıza daha çok imtiyaz geçeceğimizden, ne kadar güç sevdalısı olsak da içgüdüsel olarak hiçbir zaman dünyadan %100 genimizi silecek hareketler yapmadığımızı anlattıkları bölüm çok iyiydi.

7 / 10

Hodejegerne (2011) [Headhunters]

Bir kitaptan uyarlama, atmosfer olarak Ejderha Dövmeli Kız'a benzeyen karanlık ve çok gergin bir film. Kuzeylilerin kafayı sıyırtan hikayelerinden güzel ters köşeli noktalar içeren sonu biraz daha derli toplu olsaymış efsane olacak bir yapım. Güzel bir seyirlik, çok +18 sahne içeriyor bilginiz olsun.

7 / 10

[spoiler]
Yönetici olarak itibarının ederi nedir peki?

İtibarım derken?
Ne demek istiyorsunuz?

Julian Opie'nin bu eseri iki yüz elli bin
ediyor mesela.

- Bununla eş değer bir eserin var mı?
- Var. Munch'un yaptığı litografik bir broş.

Öylece bakarak değer biçebiliyorsun yani?

Evet, sanırım.

Arkamda gördüğün basit hatlardan oluşan,
tekdüze renklerle boyanmış ve kumaş içermeyen eserin bu kadar değerli
olmasının sebebi, sanatçının itibarı.


- Aynısı yöneticiler için de geçerli yani?
- Kesinlikle.
[/spoiler]

Man on a Ledge (2012)

Gerginliği güzel yansıtmış, gizem öğesini iyi kullanmış. Sonucu bu kadar geyik bağlamasaymış daha iyi olurmuş. Genel olarak iyi, sonuç ve akılda kalıcılık olarak eh işte bir yapım olmuş.

6.5 / 10

günün şarkısı

Zeki Müren - Gözlerin Doğuyor Gecelerime
dinleyiniz

24 Mayıs 2012

Employee Turnover

İş değiştirmenin sebepleri üzerine güzel noktalara değinen bir yazı:
burada

En önemli noktalardan biri herkesin "kendini gerçekleştirme" ihtiyacına sahip olduğu, bu nedenle devamlı bir arayışta olabileceğinin kabul edilmesi gerektiği.

22 Mayıs 2012

Young Adult (2011)

Lisede çok ünlü olup da gerçek hayatta mutlu olmayı başaramamış sorunlu bir kadının kasabasına geri dönmesi ve eski erkek arkadaşını geri elde etmeye çalışmasını anlatan, insanların buhranları, sorunları üzerine herhangi bir sonuca bağlanmayan vasat bir film olmuş. İzledikten sonra "eee" demeniz çok yüksek ihtimal. Senaristin bir kadın olduğunu da belirtelim.

5 / 10

18 Mayıs 2012

The Dark Knight (2008)

Joker'in Batman'i gölgede bıraktığı, ilk filme göre biraz daha farklı hikaye anlatımı ile tam olarak anlamlandıramadığım hafif boşluklar var. Genel olarak aksiyonu ve atmosferi başarılı güzel bir yapım olmuş. 3. filmi büyük bir heves ile bekliyoruz :)

8 / 10

17 Mayıs 2012

The Avengers (2012)

IMAX 3d kısmı başlarda çok zorlama olmuş, madem 3d çektik o zaman garip garip yerlerden karakterleri gösterelim demişler. Sonlardaki aksiyonda 3d hakkı ile kullanılmış. Yine de Transformers 3 bu konuda hala çok ileride. Filmin en güzel noktası gereksiz ciddiyete girmeden ara ara yaptığı süper espriler. Gayet eğlenceli bir yapım olmuş.

8 / 10

9 Mayıs 2012

Dedemin insanlari (2011)

İlk yarı çok sıcak ve çok güzel, ikinci yarı ise bir o kadar karamsar bir o kadar dram dolu. Genel olarak ayarı kaçmış dramları izlemeyi sevmem o nedenle ikinci yarı gerçekten daraldım. Bizi biz yapan artık yok olan insanlığımızın başrol oynadığı güzel bir film olmuş. Bir yandan da Türkiye'nin başından geçenlerin insanların hayatlarına etkileri işlenmiş. Darbe arka planlı filmlerden bıktığım için açıkçası ikinci yarı çok daraldım.

7 / 10

6 Mayıs 2012

Sql Management Studio 2008 "Saving changes is not permitted" hatası

Sql Management Studio 2008'de bir tablo satırını değiştirip kaydet dediğinizde "Saving changes is not permitted" hatası alıyorsanız bunun nedeni varsayılan olarak gelen bir ayar. Düzeltmek için  Tools -> Options -> Designers 'da "Prevent saving changes that require table re-creation" kutucuğunun tikini kaldırmalısınız.

kaynak

5 Mayıs 2012

Datetime nesnesini binding'te formatlamak

WPF ve silverlight'ta binding anında datetime tipinden bir değişkeni istenilen formatta yazmak için iki yöntem mevcut, birisi Converter yazarak bind olmadan araya girerek formatlamak, ikinci yöntem ise yeni özelliklerden biri olan StringFormat='dd.MM.yyyy HH:mm:ss' özelliğini kullanmak. Ayrıntılı bilgi aşağıdaki linkte mevcut.
 kaynak

4 Mayıs 2012

Batman Begins (2005)

Uzun bir süre önce izlediğim için içeriğini çok hatırlamıyordum. Hem Dark Knight Rises gelmeden önce hafıza tazelemek hem de Batman'ın daha karanlık yorumunu hanıma da izlettirmek için tekrar izledim. Film gerçekten çok iyi, ilk film olmanın verdiği hafif bir dağınıklık olsa da başarılı bir yapım olmuş. Bruce Wayne'in Batman'a dönüşümünün hikayesi aksiyon ve dram öğelerinin düzgün bir harmanı olarak sunulmuş. Batman Arkham Asylum oynayanlar Arkham Asylum'un uzaktan görünmesi ile hafif bir tebessüm yaşayacaklardır. Hatırladığım kadarı ile ikinci film çok daha karanlık ve psikopat bir atmosfere sahipti ve daha iyiydi bunda filmin hikayeye giriş olarak çekilmesinin etkisi büyük. İzlemeyenlerin bir şans vermesi yararlı olacaktır.

8.5 / 10

Alfred: Why do we fall sir? So we might learn to pick ourselves up.