27 Haziran 2013

El cuerpo (2012)

Sonunun şaşırtıcılığı tavsiyesi ile izledim, sonu şaşırtıcı evet. Bununla birlikte süresi çok uzun tutulmuş gerilmekten bayıyorsunuz, "eh yeter be" seviyesine gelmeniz çok olası. Şaşırmanız da aslında tamamen bilgi eksikliğinden.

Genel gidişat ve oyunculuklar vasat 5 / 10 , sonunda şaşırtmayı başardığı için puanını 6 / 10 verdim.

The Rodney Dangerfield Show: It's Not Easy Bein' Me (1982)

1981'de Rodney Dangerfield'in kısa gösterileri ve kısa oyunlarından oluşan bir gösteri. Farklı bir zaman dilimi ve farklı bir komedyen görmek isteyenler belki şans verebilir, sıradışı bir durum yok. Bu arada konuk ünlüler: Bill Murray, Aretha Franklin, Valerie Perrine.

6 / 10

Eddie Murphy Delirious (1983)

Eddie Murphy'nin ağzının bu kadar bozuk olduğunu bilmiyordum :) O zamanların atmosferi ve muhabbetleri ile şu an için belki çok bir şeyler ifade etmese de gülünecek yerler var. Ek olarak Jerry Seinfeld'in son gösterisinde devamlı böğüren, gürültü yapan, kafa ütület zihniyet burda da aynı şekilde mevcut, "bir susun be kardeşim" diyebilirsiniz. Aşırı +18 konuşma/muhabbet/küfür içerdiğini belirtmek lazım.

6 / 10

Identity Thief (2013)

Seth Gordon'dan daha büyük beklentilerimiz var. Bu film neresinden tutarsan tut elde kalıyor, olmamış. Süresi de gereksiz uzun.

5 / 10

26 Haziran 2013

"The Newsroom (2012)" - Sezon 1

Oyuncuların müthiş rol yaptığı bol diyaloglu, suya sabuna dokunan muhabbetleri ile başarılı bir dizi olmuş. Özellikle Maggie, Sloan ve Mackenzie karakterlerini oynayan aktrisler şahane oyunculuklar sergiliyorlar.

8.5 / 10

21 Haziran 2013

tripomatic gezi planı sitesi

tripomatic ile gideceğiniz bir yer için plan yapabiliyorsunuz. örneğin paris'i açıp louvre müzesini, eyfel kulesini vs. listenize ekleyip size otomatik yol çizmesini, mekanlar arası ne kadar mesafe olduğunu göstermesini sağlayabiliyorsunuz. çok süper bir fikir ve uygulama.

18 Haziran 2013

Empty Guid ve New Guid

empty guid ve yeni bir guid değeri için guidempty sitesini kullanabilirsiniz. sql'de bir listedeki değerleri IN sonrasına yazmak için '1','2','3' vb. şeklinde formatlayan bir kısmı da var.

15 Haziran 2013

MSI GE60 ve lcd tv bağlantısı

cihazı lcd tvye hdmi ile bağladıktan sonra kenarların görünmediğini görebilirsiniz bunu çözmek için intel graphic control panel'den aspect ratio ayarlarını değiştirmeniz yeterli olacaktır.

14 Haziran 2013

MSI GE60 dizüstü bilgisayar ve 5.1 ses sistemi bağlantısı (optik kablo ile)

optik kabloyu bu cihaza bağlamak için şöyle bir dönüştürücü takmak gerekiyor.

takınca kablo bu resimdeki aşağıdaki uç gibi oluyor.
 

bu şekilde olunca da kulaklık takar gibi cihaza takabiliyorsunuz.

takdığınızda windows "kulaklık mı? hoparlor mü? spdif mi?" diye soruyor, bunu takınca spdif seçin ve ses ayarlarından digital output'u etkinleştirip hoparlörü deaktif edin, artık sesleri ses sisteminden duyabiliyor olmalısınız.

not: bu şekilde stereo ses alabiliyorsunuz ancak dolby digital veya dts kalitesinde ses alamadım. ekstra ses kartı gerekiyor olabilir.