8 Nisan 2013

Denis Leary & Friends Presents: Douchbags & Donuts (2011)

Dennis Leary'nin beğenmediği insanlara bol bol şarkılı türkülü sövdüğü bir stand up şov. Dennis Leary'nin toplam süresi 1 saat kadar geri kalan 35 dakikalık kısmı Lenny Clarke, Whitney Cummings, Adam Ferrara tarafından yaklaşık onar dakikalık şovlarından oluşuyor. Açıkçası en çok güldüğüm kısım Lenny Clarke'dı hikaye anlatma sanatını çok başarılı ifa etmiş, sonra en çok güldüğüm Whitney Cummings kısmıydı. Kendisi kadın olmanın avantajını kullanarak basit yolu seçerek bol argo ile seks ve kadın-erkek ilişkilerine değinmiş. En kötü kısım Adam Ferrara'nin şovumsu konuşmasıydı, tamam evleniyorsun da bundan bize ne? Zaten inanılmaz uzun duraksamaları ile bir kısım seyircinin ayrılmasına neden oldu. Şov boyunca küfür ve bir çok kişiyi rahatsız edecek muhabbetler mevcut.

6 / 10

Los cronocrímenes (2007)

Yine tavsiyelere güvenerek şans verdiğim bir ispanyol filmi oldu. Giriş çok gergin hakkını vermek gerekli. Kısa bir süre sonra neler olduğunu kolayca anlamanız olası bununla birlikte bir çok seyirci çok şaşıracaktır. Ek olarak sonun çoğu kişiyi tatmin etmeyeceğini tahmin ediyorum. Bütçesi az gibi görünse de aslında iyi bir bütçeyle çekilmiş.

6 / 10

Chasing Amy (1997)

Kevin Smith'in kendi tecrübelerine dayanan bir acayip aşk filmi. İlk yarı standart bol muhabbetli geyik bir Kevin Smith yapımı iken; ikinci bir acayip kafada, dağınık romantizm yumağı ancak bol eşcinsellik mesajı göndermeli tam olarak ne yapmaya çalıştığı anlaşılamayan gudubet bir şey olmuş.

5 / 10

The Perks of Being a Wallflower (2012)

İzlemeye niyetim yoktu ancak olumlu yorumlara güvenerek şans verdim. Uzun süresine rağmen kendini izlettiriyor. Genç olmanın kendine has zorlukları üzerine hoş bir yapım olmuş. Bazı detaylar izleyiciyi rahatsız edecek şekilde, bununla birlikte hayat da zaten zaman zaman rahatsız edici değil midir diye düşünmeden edilemiyor. Oyunculuklar da başarılı, şans verilebilir. Kitaptan uyarlama olup da kitabın yazarının yönetme şansı yakaladığı nadir filmlerden.

7 / 10

5 Nisan 2013

Robin Williams: Live on Broadway (2002)

İlk yarısı pek iç açıcı değil ancak ikinci yarı açılıyor ve güldürüyor. Yine de Robin Williams başarılı bir stand-up'çıda bulunması gereken ince ayarlı hikaye anlatma işini pek becerememiş.

6.5 / 10

Fantastic Mr. Fox (2009)

Atmosferi itibarı ile daha önce izlediğiniz bir yapıma benzetebileceğinizi sanmıyorum, bu nedenle orijinallik açısından çok başarılı. Genel olarak farklı bir stop-motion animasyon izlemek isteyenler şans verebilirler.

6.5 / 10