31 Ocak 2013

CM101MMXI Fundamentals (2013)

Cem Yılmaz yaşlanmış, biz de yaşlanmışız bu net. Uzun süresine rağmen çok keyifli bir gösteri olmuş, ikinci yarı gülmekten suratım ağrıdı o derece :) Daha bir saat, iki saat anlatsa daha da çok dinlerdik. Sürükleyiciliği ve tespitleri şahaneydi. Sinemada gösterimden mi yoksa kaynaktan mı bilmem ara ara görüntü aşağı yukarı oynuyordu, bazı yerlerde görüntü kalitesi çok kötüleşiyordu. Hayattan iki saat kopmak için ideal, ne anlattığını pek hatırlamayacaksınız, komiklikler şakalar işte :D

9 / 10

30 Ocak 2013

Sony xperia arc için root olma

Sony xperia arc için root olma işlemleri bilgisi burada

Özet olarak:

562 ilen biten kernel flashtool ile yüklenir.
root yapan bat dosyası çalıştırılır.
587 ile biten kernel flashtool ile yüklenir.
install-cwm1.cmd dosyası çalıştırılır cwm kurulması sağlanır.

SystemCleanup uygulaması ile sisteme gömülü uygulamaları move app to data/app diyip sonra uninstall app diyebilirsiniz.


Ek olarak root olduktan sonra uygulama kurarken "yeterli depolama alanı yok" hatası alırsanız (yer olmasına rağmen) daha önce titanium backup kurmuş olabilirsiniz. Data/App klasöründeki com.keremidas tarzı klasörü silerseniz düzelir. kaynak

28 Ocak 2013

Angel Heart (1987)

Sonunun tahmin edilmesi kolay ancak 2 saat "ee amaç ne" ruh hali ile izlendiği için zevk vermeyen bir detektiflik filmi. Mickey Rourke gençken ne kadar da farklıymış ve film aşırı +18 sahne içeriyor söylemeden geçmemek lazım.

5 / 10

Silver Linings Playbook (2012)

İki deli bir akıllı eder mi ana fikrinde sevimli biraz da dağınık bir film. Jennifer Lawrence gerçekten çok iyi oynamış. Birkaç klişeye yer vermeseymiş çok daha iyi olabilirmiş.

7 / 10

25 Ocak 2013

Batman: The Dark Knight Returns, Part 2 (2013)

İlk bölümden daha sürükleyici ve derli topluydu. Beklemediğim ekstra karakterler de içeriyordu, kısa süresinde anlatmak istediklerini başarmış.

7 / 10

Savages (2012)

Saçma sapan bir kadın, saçma sapan iki adam, saçma sapan uyuşturucu kartelleri, şiddet, anlamsız bir hikaye. Acayip derecede gereksiz bir film. Uzak durunuz.

3 / 10

22 Ocak 2013

Mulan (1998)

Farklı bir Disney çizgi filmi olduğuna dair tavsiyeler doğrultusunda izledim ancak tavsiyeler boş çıktı. Hedef kitlesi ufaklıklar bu nedenle beklentinizi ona göre ayarlamak yerinde olacaktır. Mushu'yu seslendiren Eddie Murphy yine kendine has seslendirmesini yapmış tek hoş nokta oydu. Hunları şeytan olarak çizmek de ilginç bir seçim olmuş. Sonuç olarak vasatı da geçememiş ortaya nahoş bir yapıt çıkmış.

4.5 / 10

21 Ocak 2013

Dar alanda kısa paslaşmalar (2000)

Hayat, sevgi, amatörlük üzerine samimi ve güzel bir film. Özellikle dönemin havasını ve Türkiye'nin kendine has sıcak ortamını hissettirmesi başarı ile sağlanmış. Süresi biraz daha kısa olabilirmiş. İzlemeye değer. "Hayat fena halde futbola benzer."

7 / 10

Celal ile Ceren (2013)

Gülünebilecek her sahne fragmanda var geri kalanı koca bir reklam ve devamlı tekrar edilen kelimelerden ibaret. Şans vermeye gerek yok. Bu kadar seviyesiz ve çöp bir filme verdiğim paraya gerçekten acıdım.

2 / 10

14 Ocak 2013

Mary and Max (2009)

Yalnızlıklarını paylaşan iki bambaşka insanın enfes bir karanlık atmosferle, mizahı da çok güzel yedirerek anlatılan hikayesi. İlgiyi hak eden çok iyi bir yapım.

8 / 10

Harvey (1950)

Kendisini izletse de ortalara doğru temposunu kaybediyor. Genel olarak farklı bir film olma amacını yerine getirmiş ancak eh işte olmaktan öteye gidememiş.

6 / 10

"Better Off Ted (2009)"

Tümü

Sadece 2 sezon sürebilmiş olsa da mükemmel bir ofis ve iş yaşamı komedisi. Özellikle Veronica karakteri efsane.

7 / 10

11 Ocak 2013

Hünkar Köşkü

bursa'da temenyerinin üst tarafında av köşkü olarak yaptırılmış, şu anda bir sosyal tesise bir de müzeye sahiplik eden güzel yer.

bir cumartesi sabahı sosyal tesislerinde kahvaltı yapmaya gittik. iki çeşit kahvaltı mevcut, biri kahvaltı tabağı diğeri ise serpme kahvaltı (daha bol ve yiyecekler ayrı tabaklarda). kahvaltı tabağı 10tl, serpme kahvaltı ise 15tl. çalışanlar güleryüzlü ve ilgiliydi. kahvaltıda yemek için yanınızda simit getirirseniz daha da keyifli bir kahvaltı yapabilirsiniz.

biz serpme kahvaltı yedik, içeriği: kişi başı 4 bardak çay içeren termos, zeytin, kaşar peyniri, beyaz peynir, domates, salatalık, vişne reçeli, gül reçeli, ceviz, incir kurusu, kayısı kurusu, tereyağ, bal, ekmek, omlet. sonrasında türk kahvesi de ikram. fiyat/performans oranı iyi.

müze kısmına ise isim yazdırarak ücretsiz girdik. tur biraz acele gibi olsa da köşkün içi gayet güzel. av köşkü olduğu için biraz küçüksu kasrı'na biraz da beylerbeyi sarayı'na benziyor.

bulunduğu uludağ eteğinden şehri ve üst taraflardaki ormanları izleyebilirsiniz. şehre yakınlığı ve ulaşımın kolaylığı ile tercih edilebilir bir yer. pazar günleri daha kalabalık oluyormuş, rezervasyon yaptırmak gerekebilir. ücretsiz otoparkı var. cumartesi sabah ve kış olması nedeni ile sakindi bu da kalabalıktan hoşlanmayanlar için ideal.

şehir manzarası bir çok insana hoş gelmeyebilir ancak tüm türkiye'de plansız ve estetik yoksunu yapılaşma zihniyeti bu yerin suçu değil. yüksekliği ve konumu hoş.

konumu: http://quikmaps.com/show/210526

Burdaki linkten panoramik manzarasını görebilirsiniz.

şurdaki linkte tanıtımını izleyebilirsiniz.

7 Ocak 2013

Swiri (1999)

Güney Korelilerden tam bir Hollywood yapımı. Tüm klişelerden yararlanmış, kişi etrafında dönen kameranın cılkını çıkarmış, garip çatışma sahneleri yaratmış, vasatlığı geçememiş bir film.

4 / 10

The Blues Brothers (1980)

Komedi filmi diye lanse edilse de absürt olaylar yanında Blues şarkılar toplaması. Gülünecek bir şey bulamadım. O kadar sıkıcı ki maalesef 45 dakika dayanabildim.

1 / 10

The Hobbit: An Unexpected Journey (2012)

Fantastik edebiyatı, filmleri ve Yüzüklerin Efendisini (kitaplarını ve filmini) severim. Hobbit'in kitabını okumadım ancak hikayenin girişi olduğunu biliyorum. Her şey bir yana film tam anlamıyla "yapacak başka bir şey yoktu o nedenle çektim" tarzı ile yapılmış çok belli. Tamam fantastik bir hikaye izliyoruz ancak son derece saçma sapan sahnelerin çokluğu büyük bir hayal kırıklığı. İzlemeye gerek yok, zaten bir şey de olmuyor. Para tuzağı.

3 / 10

A River Runs Through It (1992)

Dış ses anlatımı ile bulunduğu dönemi anlatan bir yapım olacakmış gibi yapıp, kayda değer bulunmayacak bir hikayeyi balıkçılık bir sanattır ana fikri ile ifade etmeye çalışırken hiçbir şey anlatamamış. Sıkıcı ve zaman kaybı.

4 / 10