27 Aralık 2010

Legend of the Guardians: The Owls of Ga'Hoole (2010)

Filmi izlemeden önce okuduğum yorumlar genelde baykuşların oynadığı güzel bir LOTR filmi gibi olduğuydu. Belki de bu beklenti ile izlediğimden dolayı çok büyük hayal kırıklığı yaşadım. Bir kere aksiyon filmi değil, baykuşların savaşı tahmin ettiğim epiklikten çok uzaktı. Standart disney çocuk filmlerinden kendini ayırır bir kısmı yok. Büyüklere yönelik bir animasyon değil bu nedenle beklentilerinizi ona göre ayarlamalısınız. Durağan ve kötüydü. Ayrıca 3d olmasından dolayı devamlı bize doğru birşeylerin gelmesi "tamam anladık 3d film yapmışsınız yeter" dedirtecek kadar göze batıyordu, kuşların hangisi kim nerede ekranda karmakarışık olması nedeniyle izlemesi eziyet haline geliyordu.

4/10

22 Aralık 2010

punto evo direksiyon altından gelen gıcırtı

bu sorun ile karşılaşan birçok kişi olmuş, ana sebebi kalorifer borularının yerine tam oturmamasıymış. burada ayrıntılı resimli açıklama mevcut.

20 Aralık 2010

"Hellsing"

Alucard karizma karakteri ile gönüllere taht kurarken konusundaki eksikler ve birçok şeyi havada bırakmasıyla eksi puanlar alıyor. Alucard'ı tanımak ve aradaki bazı aksiyonlar için izlenebilir. Integra Hellsing'i de dövmek isteyebilirsiniz.

7/10

14 Aralık 2010

notepad++ dosya uzantısına varsayılan dil ayarı

Notepad++’ın belli uzantılı dosyaları istediğiniz dilde açmasını istiyorsanız, uygulamanın klasörü altındaki “langs.xml” dosyasına ekleyebilirsiniz.

Örneğin: config uzantılı dosyaların xml olarak açılması için langs.xml’deki aşağıdaki satıra işaretli kısmı eklemelisiniz.

Language name="xml" ext="xml xsml xsl xsd kml wsdl config"

kaynak

12 Aralık 2010

günün şarkısı

metric - black sheep
the clash at demonhead - black sheep (bonus track) (scott pilgrim vs the world filminden)

The Town (2010)

Imdb puanının yüksek olmasına kanıp izledim; kötü bir seçim yaptığımı düşünüyorum. Benzer filmlerden bolca var, herhangi çok büyük bir farkı bulunmuyor. Yavaş ilerliyor, her hollywood filmi gibi içine aşk-meşk sokmuşlar. Son yarım saat hariç aksiyon yok. Uzun, normal bir yapım, imdb puanı çok yüksek olmuş. Beklenti olmadan izlenebilir.

6/10

"Human Target"



Uzun zamandır Burn Notice gibi her bölümü ayrı güzel aksiyon dolu bir dizi arıyordum sanırım buldum. Başlangıcından dizinin kaliteli olduğu ve başroldeki adamın yarı ciddi yarı geyik cümlelerinden eğlenceli olduğu anlaşılıyor. Arada geyik sahneler de yok değil ancak "erkek dizisi" olarak nitelendirebileceğim bu diziden çok umutluyum. Not: Poster bile birçok şey anlatıyor :)

S1E01: 9/10

S01E01 Imdb

10 Aralık 2010

tfs power tools kurulum hatası

tfs power tools kurarken .net 2.0 kurulu değil hatası alıyorsanız fakat .net 2.0 kurulu ise orca msi editor uygulaması ile msi dosyasından "FXINSTALLED OR Installed ROW" satırını kaldırabilirsiniz. kaynak

5 Aralık 2010

Wall Street: Money Never Sleeps (2010)

Kapitalizm ve aç gözlülük üzerine normal bir yapım olmuş. Bazı konuşmalar ve anlatılanlar güzel noktalara değiniyordu. Aile problemleri vs. gereksiz olmuş.

6/10

Triangle (2009)

Merakla izliyorsunuz, mevzuyu anlıyorsunuz; acaba nereye bağlayacaklar diyorsunuz.

- Spoiler -

Hiçbir yere bağlanmıyor, herşey bir döngüymüş kısmını zaten filmin ortalarında anlıyorsunuz. Niye öyleymiş, niye böyle olmuş, açıklama zahmetine bile katlanmamışlar. Sonu olmayınca her ne kadar kendini izletse de kendinizi kandırılmış hissediyorsunuz. Kadın şizofren çıksa bile sonu daha iyi olurdu. Bu haliyle size sadece öfkeniz kalıyor.

- Spoiler -

Başroldeki kadının da oyunculuğu konusunda bol bol negatif yorumda bulunmak mümkün.

2/10

Exam (2009)

8 tane aday bir iş için aynı odada sınava alınır ve olaylar gelişir. Uzun zamandır bu kadar farklı ve sadece tek mekanda geçmesine rağmen sürükleyiciliği ile sizi içine alan bir yapım izlememiştim. Farklı bir film arıyorsanız izlemenizi tavsiye ederim. Devamlı merak içerisinde bulunmanızı sağlayarak kendini izletiyor. Sonu da başarılı sayılabilir.

7/10

ölü pikseller için yazılımsal çözüm

lcd panellerdeki ölü pikseller için jscreenfix yazılımını (tarayıcı tabanlı) deneyebilirsiniz. yaklaşık 1 saatlik işlemden sonra birkaç ölü pikselimi geri kazanmayı başardım.

kaynak