15 Ekim 2010

noterden vekaletname belgesi almak

noterden vekaletname belgesi almak için notere vekalet vereceğiniz konu ile ilgili bilgi veriyorsunuz (ör: araç alma, işlemlerini yapma (sigorta, plaka, alım, tescil vs.)) onlar da "şu tc kimlik numaralı z oğlu x y kişisi şu şu işlemleri, şu tc kimlik numaralı m n adına yapabilir." tadında bir belge hazırlıyor ve arkasına sizin nüfus cüzdanı fotokopinizi koyup 42.65 TL paranızı alıp hayatına devam ediyor.

Could not load file or assembly 'x' or one of its dependencies. An attempt was made to load a program with an incorrect format

Could not load file or assembly 'x' or one of its dependencies. An attempt was made to load a program with an incorrect format
hatası alırsanız bir sebebi 64bit derlediğiniz web application'ı 32bit işletim sisteminde çalıştırmaya çalışmanız olabilir.

kaynak

14 Ekim 2010

tfs'te toplu move

Source control explorer’da sağ tıklayıp teker teker move işlemi yapmak istemiyorsanız visual studio komut satırında aşağıdaki örnekteki gibi wildcard araması ile bir klasör içeriğine toplu olarak taşıma işlemi yapabilirsiniz:

tf.exe move "$/Project/SourceFolder/*" "$/Project/DestinationFolder"

kaynak

5 Ekim 2010

textleri sql sorgusunda gruplamak

sql'de text değerleri gruplamak istediğinizde "The text, ntext, and image data types cannot be compared or sorted, except when using IS NULL or LIKE operator" hatası aldığınızda varchar'a convert edebilirsiniz (CONVERT(varchar(500), column) gibi).
kaynak