25 Şubat 2010

.net framework 3.5 için sp1 kurulu mu

Bir bilgisayarda .net framework 3.5 için sp1 kurulu olduğunun bilgisini elde etmek için regedit'i açıp
HKLM\SOFTWARE\Microsoft\NET Framework Setup\NDP\v3.5\
altındaki
Version bilgisinin 3.5.30729 benzeri birşeyler olmasını veya SP değerinin 1 olmasını baz alabilirsiniz.
kaynak

24 Şubat 2010

Your user profile was not loaded correctly hatası

Windows 7'de login olduğunuzda "Your user profile was not loaded correctly! You have been logged on with a temporary profile." hatası alıyor ve c:/Users/ altına kullanıcı klasörünüz yaratılmıyorsa Admin olarak login olup regedit'i açın
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\MicrosoftWindows NT\CurrentVersion\ProfileList altındaki kayıtlardan kullanıcınızı bulup silin (.bak uzantılıdır büyük ihtimal) Tekrar girdiğinizde sorun olmaması gerek.

kaynak

günün şarkısı

everclear-wonderful
dinleyiniz

bu da sözleri

23 Şubat 2010

dosyaları veritabanında mı dosya sisteminde mi saklamalı?

Geliştiricilerin hep sorduğu bir soruyu Microsoft Research incelemiş ve 256k altındaki dosyaların veritabanında 1m üstü dosyaların dosya sisteminde saklanmasının doğru olacağını söylemiş. Arada kalan dosyalar için kaynağı inceleyeniz :p
kaynak

22 Şubat 2010

Inglourious Basterds (2009)


Giriş sahnesindeki ve bardaki gerginlik çok güzel yansıtılmış, mükemmeldi. Christoph Waltz'un oyunculuğuna şapka çıkarmak gerek, inanılmaz oynamış. Brad Pitt de güneyli aksanı ve rahat tavırları ile Snatch'teki rolünü hatırlattı bana. Film herkese göre değil, çok vahşi ve itici bulanlar olacaktır (bir Tarantino filmi olduğu gerçeği), 2 saati aşkın süresi sorun teşkil etmiyor bu bir artı (uzun süreli yapımlarda konsantrasyon problem olabiliyor). Diyaloglar özenle yazılmış görünüyor, Landa'nın tavırları ve sözcükleri kullanışı süperdi.
Genel olarak güzel bir filmdi.

7/10

Race to Witch Mountain (2009)


Büyük ihtimalle filmin hedef kitlesi 7-15 yaş arası gençlik, bu nedenle kocaman bir adamsanız "çocuk filmi bu" deme şansınız yüksek. Herhangi bir beklentiniz mevcut değilse 1.5 saat kafa dağıtmak amacıyla izlenebilir bir disney filmi olmuş. Özellikle girişteki müzikler ve anlatım gerçekten güzel, araba kovalama sahneleri yeni bir şey getirmese de güzel. Konu bilimkurgu olduğu için bazı yerlerdeki efektlerin sırıtması negatif etki yaratabiliyor. Sonuç olarak hedef kitlesi için fena sayılmayacak bir yapım.

6/10

Extract (2009)


Sıradan bir meyve özü çıkarma fabrikası sahibinin başından geçen kendine göre sıradışı olayların işlendiği bir yapım. Filmi izlerken "evet bunlar gerçek hayatta da olabilir" diye düşünüyorsunuz. Film bittikten sonra açıkçası aklımda hiçbir şey kalmadı, bu nedenle filmi başarılı saymak pek mümkün görünmüyor, izlerken de bir komedi filmi gibi güldüğümü söyleyemem. Mike Judge gibi Idiocracy ve Office Space gibi süper iki filmi yapan bir yönetmen için zayıf bir film maalesef.

6/10

Tonari no Totoro (1988)


Miyazaki üstadın hayal gücünden kendinizi iyi hissetmenizi sağlayabilecek çok şirin bir anime. Özellikle babanın kızları ile konuşmalarındaki takındığı tutum ve kızların yaşam dolu oluşu çok süper işlenmiş. Anime seviyorsanız izlemeniz yararlı olacaktır. (Ben ingilizce dublaj ile izledim, kızların dublajı güzel olmuş)

7.5/10

I Love You, Man (2009)


Ara ara kıkır kıkır gülmenizi sağlayabilecek çerezlik geyik bir yapım olmuş. Bazen garip, abzürt durum ve konuşmalarla da karşılaşmanız mümkün olsa da boş bir zamanda kafa dağıtmak için izlenebilir.

6.5/10

Paprika (2006)


Rüya ve gerçekliğin iç içe geçtiği görsel şölen tadında geçen güzel bir anime. Bunu yapan Perfect Blue'yu yapan kişi, eğer onu beğendiyseniz hoşunuza gidebilir. Olan biteni pek anlayamama durumu olabilir ancak pek sorun olmuyor.

7/10

9 Şubat 2010

işe başlarken istenen evraklar hakkında : reloaded

burdaki bazı bilgileri güncelleyelim.

Adli sicil kaydı:
Dilekçe 50 kuruş, memur fatma ablaya verdiğiniz meblağ 5 tl olmuş.

Sağlık müdürlüğünden alınan sağlık raporu:
Bir sağlık ocağına gidip danışmadan verdikleri bir a4'ün yarısı kadar bir kağıda bilgilerinizi yazıyorsunuz, yönlendirdikleri doktordan "bişiyin var mı?" sorusuna "yok" diyorsunuz, doktor da damgalayıp imzalayarak raporunuzu size takdim ediyor.